De School
Boomsestraat 4
6613 AH Balgoy
024-6413382
info@bsroncalli.nl

Kinderboekenweek bibliotheek Wijchen

Programma Kinderboekenweek 2017

 

Elke dag:

Een huis vol monsters

Het werkatelier van de Bibliotheek Wijchen is omgetoverd tot een huis met monsters. Deze monsters komen uit het boek Dit is een boek vol monsters van Guido Van Genechten. Sommige monsters zijn knuffelzacht. Ander monsters zitten achter slot en grendel. Kom kijken als je durft!

De Griffels en Penselen

Elke Kinderboekenweek worden de Griffels en Penselen voor de mooiste boeken bekend gemaakt. Die boeken kun je natuurlijk bewonderen (en reserveren) in de Mooie-Dingen-Wand.

Griezelverhalen voorlezen

Iedere weekdag (maandag tot en met vrijdag) in de Kinderboekenweek wordt er van 15.30-16.00 uur voorgelezen door een medewerker van de bibliotheek. Dat voorlezen gebeurt op speciale plekken: Het Monsterhuis, in het donker onder de trap van De Vloer, maar misschien ook wel op andere plaatsen in 't Mozaïek. Kom naar de Mooi-Dingen-Wand op de Jeugdafdeling en de voorlezer neemt je mee naar de plek van het voorlezen. Voor kinderen van 4-8 jaar, en verder voor iedereen die het leuk vindt om naar een mooi verhaal te luisteren.

Toegang: gratis

Donderdag 5 oktober: Griezelspellen met de Speel-o-theek

14.00 - 17.00 uur

Kom je verkleden als heks of kom een eng spelletje spelen. De mensen van de Speel-o-theek (http://www.speelotheekwijchen.nl/) nemen verkleedkleren en spelletjes mee om lekker mee te griezelen.

Toegang: gratis

Vrijdag 6 en 13 oktober

Meneer van Woord vertelt op De Vloer

Martin Bergsma is Meneer van Woord als hij vertelt. In de Kinderboekenweek vertelt hij een spannend en griezelig verhaal van De Stemmenslurper. De Stemmenslurper is een sterk wapen van de Pokiyoki-indianen uit Nircatan. Die Stemmenslurper komt in Nederland terecht bij Mika. Tante To heeft het naar haar familie gestuurd, zodat het veilig zou zijn. Want je mag het niet gebruiken en zeker niet kapot maken, want dan ga je op de eenzaamste reis van je leven. Alleen....Mika heeft twee broertjes die alles stuk maken. Het verhaal wordt in twee delen verteld.

Voor kinderen vanaf 7 jaar.

Toegang: gratis

16.00-16.30 uur
Zaterdag 7 oktober: Reggie Naus vertelt over Trubbel de Trol

10.30 - 11.30 uur 

Hoe groot worden trollen? Hoeveel hoofden hebben ze? De kinderen krijgen echte trollenharen te zien en mogen ruiken aan een flesje echt trollenzweet. Aan het einde wordt er samen een nieuwe griezelige trol bedacht! De kinderen mogen ideeën roepen die Reggie in een tekening stopt. Reggie vertelt hoe boeken gemaakt worden en hoe het is om schrijver te zijn (met tips voor kinderen die later ook schrijver willen worden!). Na afloop mogen er natuurlijk heel veel vragen gesteld worden! Voor kinderen van 7 - 10 jaar.

Natuurlijk kun je ook je boek van Reggie Naus laten signeren met een handtekening van de enige, echte Reggie Naus.

Toegang: gratis

Woensdag 11 oktober

Griezelhapjes proeven

15.00 - 16.00 uur (of zolang de voorraad strekt) 

 Het ziet er niet uit deze hapjes en drankjes. Bloederige vingers, spinnenkoekjes, toverdrank. Durf jij het aan om ze te proeven?

Toegang: gratis

 

Zaterdag 14 oktober:

Workshop Marloes Veelenturf

10.30-12.30 uur: Whaa! Monsters (workshop voor kinderen van 8 tot en met 12jaar)

Wratten met haar erop, griezels met klauwen en gele ogen, monsters met vlijmscherpe tanden en slijmerige snottenbellen. Hoe je monster eruit komt te zien, hangt af van jezelf. En van je vlek. Want daar beginnen we mee. Dit wordt het begin van een illustratie van een monster.

Door de vlek laten we ons leiden en wordt het een Lief, boos, klein, groot,....monster.

Toeval en fantasie spelen een grote rol in deze workshop. 

De workshop wordt gegeven door Marloes Veelenturf (illustratrice en grafisch ontwerper). Meer over Marloes lees je op http://marloesveelenturf.blogspot.nl

Deelname aan de workshop kost € 2,50. Er is plaats voor 15 deelnemers. Je kunt je aanmelden via de site van de bibliotheek

 

Zondag 15 oktober

De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen door Theatergroep Meneer Monster

14.30 uur Theater 't Mozaïek

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen is in Nederland één van de meest verkochte kinderboeken in tijden. Dus zette Meneer Monster zijn tanden in dit totaal losgeslagen verhaal en maakte een net zo waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij.  

Andy en Terry zijn gevraagd om een theaterstuk over hun waanzinnige boomhut te maken. Dat is nog niet zo makkelijk, want waar haal je nou zo snel vliegende katten, een limonadefontein, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan? Gelukkig hebben de jongens keihard gerepeteerd en ze zijn er bijna klaar voor! Maar eerst nog even 100 marshmallows eten en de papegaai kietelen…

Rond de voorstelling kun je nog andere dingen doen:

·         Bedenk welke waanzinnige dingen er (kunnen) gebeuren op verdieping 79 tot en met 91 (de verdiepingen van het volgende boek). Schrijf of teken er over en hang het op de ideeënwand.

·         Geheim Laboratorium. Er is ook een verborgen laboratorium ergens in 't Mozaïek. Daar kun je kleine proefjes doen

·         Limonadefontein

·         Snoepautomaat

Kaartjes kosten € 12.50 en je kunt ze kopen via de site van 't Mozaïek 

 

De Bibliotheek Wijchen

Campuslaan 8

6602 HX WIJCHEN

024 641 71 44

www.bibliotheek-wijchen.nl