De School
Boomsestraat 4
6613 AH Balgoy
024-6413382
info@bsroncalli.nl

PodiumsCool

Project Kinderboekenweek: De Vriendschapssuperhelden
 
Vandaag de gezamenlijke afsluiting van de Kinderboekenweek!
 
Dit vond groep 6-7-8 ervan:
 
Ik vond het heel erg leuk toen de mensen van PodiumsCool kwamen. Want toen hadden we eerst met de hele school naar een soort toneelstukje gekeken; hoe die twee mensen vrienden zijn geworden.
Daarna mocht elke klas een keertje komen. Bij onze klas moest je voor jezelf uitzoeken welk van de vier elementen bij jou paste; aarde, water, vuur of lucht en dan mocht je ook een voor een die elementen nadoen, en daarna was het afgelopen. Ik vond het heel erg leuk!
Merel
 
We hebben gedanst en 4 elementen besproken en dat waren vuur, water, aarde en lucht dan moest je bij een van die vier gaan staan. Wat het beste bij jou past en nog veel meer gedanst.
Noortje
 
We hebben met onze klas een workshop van PodiumsCool gedaan. En dan had je 4 elementen en dat waren:
aarde= doen
lucht = twijfelen
water = onzeker/kwetsbaar
vuur = brutaal
en dan moesten we met een maatje al die 4 elementen doen. Je moest dan bijvoorbeeld voor een deur staan en dan die elementen doen.
Yesse
 
Ik vond het heel leuk want je kom gewoon jezelf zijn. En zo kom je bij iedereen zien hoe hij/zij zich het beste voelde of dat hij/zij zich wel goed voelde in zijn elementen. Je kon jezelf gewoon uiten op je eigen manier; hoe je thuis bent en op school. Vanochtend ging over vriendschap en daar moest iemand verhuizen maar ze hielden gewoon nog veel contact met elkaar, dus alles kwam weer goed. De vier elementen waren: aarde, lucht, water en vuur.
Aarde = doen, je doet snel iets
Water = zorgzaam, onzeker
Lucht = twijfelend dat je niet snel keuzes kunt maken
Vuur = heel veel aandacht nodig hebben en je zin willen hebben
Indy
 
Vriendschap
Aarde - water - vuur - lucht
Vier elementen en hoe wordt je vrienden met elkaar.
We hebben veel gedanst.
Hoe je met elkaar omgaat. Iedereen had wel verschillende gevoelens en hoe mensen hiermee omgaan. Hoe je vriendschap echt moet beginnen en we hebben wel veel geleerd en een mooie voorstelling, thema: vriendschap.
Elle 
 
Thema vriendschap
Je moest vier elementen kiezen wat bij je gevoel paste. Die vier elementen waren water, vuur, lucht en aarde. Water was gevoelig, vuur was heel boos, lucht was twijfelen en aarde was dingen doen.
Thijs
 
We konden 4 elementen kiezen: water, vuur, lucht en aarde en we hebben een optreden gekeken en het thema is vriendschap. We hadden een dans gedaan. Water: aardig en bezorgd/ Vuur: brutaal/boos / Lucht: twijfelen / Aarde: aardig.
Sarah
 
Je moest kiezen uit aarde, water, vuur en lucht. Het thema was vriendschap en ik had gekozen voor vuur. Ze hadden een leuk toneelstuk over hoe ze vrienden werden, niet zo net als ons maar zij maakten eerst ruzie en daarna weren ze vrienden.
Noud
 
Ik vind het leuk omdat we veel deden. Ik vond het leuk omdat ze gezellig waren. Ik vond het leuk omdat ze veel vertelden. Ik vond het leuk omdat ze veel toneelspeelden. Ik vond het leuk omdat ze het deden voor het goede doel.
Jayden
 
Ik vond het leuk om kanten te kiezen: water, vuur, lucht en aarde. En vond het erg interessant. En vond het grappig met de bal over de schutting en genieten.
Leuke les, bedankt!
Lars
 
Het was heel leuk, eerst moesten we elkaar waar schudden en daarna moest je bij jou 4 elementen staan. Je kon kiezen uit aarde, water, lucht en vuur, daardoor kwam je er achter welk element bij jou hoort. Het toneelstuk ging over twee vrienden die van alles meemaakten. Doel: aarde, water: zorgzaam, vuur: uiten eb lucht: veel twijfelen. Dat zijn de vier elementen.
Silke
 
We hebben gepraat over vier elementen; aarde, vuur, water en lucht. we moeten kijken welk element bij ons past. Daaruit moest je een keuze maken. Eerst mocht je tussen twee elementen kiezen en daarna maar een en de beste die bij je past ging je bij staan. Daarna hebben we nog een dans gedaan en dat was het einde van onze les over de elementen.
Sanne
 
We hebben de 4 elementen in onszelf moeten vinden en daarna gingen we dansen op en dans die we hadden geoefend.
Tom
 
We hebben een workshop gedaan over vriendschap. We hebben ook spelletjes gedaan die met vriendschap te maken hadden. En ik vond het heel leuk.
Guus
 
Ik vond het leuk vooral de eigenschappen kiezen. Ik zelf koos voor water omdat alles wat daarmee te maken had ik ook heb. Er waren 4 eigenschappen: water, vuur, arde en lucht, dat bij elkaar noemden ze elementen.
Senne
 
Ik vond het heel leuk om met 4 elementen te werken. Je komt ook veel over je klasgenoten te weten van sommige wist ik niet echt dat ze zo waren.
Sam
 
Het was leuk omdat ik het heel interessant vond met vuur, aarde, water en lucht.
Kyan
 
Ik vond het wel leuk want je zag ook hoe iedereen is. Bijvoorbeeld als je bij vuur stond reageer je vaak heel snel en bij water hui je niet direct maar huil je als je thuis bent.
Imke
 
Er kwamen 2 mensen op school een voorstelling doen. Het was heel leuk. Ze hadden dingen bedacht genaamd elementen. Ze hadden aarde, water, vuur en lucht als elementen.
Jur 
 
 
 
 
Log in om de fotogalerijen te bekijken

Nieuw op de website

Agenda


-->